perjantai 8. huhtikuuta 2011

Valmistautumista

Tällä viikolla on ollut ohjeiden lukua, ensimmäisen viikon ruokalistan kokoamista ja jännitystä ilmassa =) Jotenkin hassulla tavalla jännitän alkavaa MRT-dieettiä vaikka ruokaahan siinä syödään ja normaalisti eletään. Jotenkin se vaan jännittää ja ehkä ne sen tuomat muutokset, että mitä se tuokaan tullessaan. Miten mä muutun? Miten nopeasti paranen? Olenko mä ihan Flow-fiiliksessä koko ajan?

Tänään kävin hakemassa Runsaudensarvesta cashew- ja pecanpähkinöitä, auringonkukansiemeniä, kookosmaitoa, pintopapuja ja ruokosokeria. Kaikki nämä kuuluvat ensimmäisen viikon ruokavalioon ja lisäksi huomenna kaupasta haettavat tuoreet tuotteet. Sunnuntaina kokkailen ensi viikon ateriat kuten elämäntapamuuttujan kerrotaan tekevän eli miettii ennakkoon seuraavan viikon ruokailut niin ei eksy harhapoluille niidenkään suhteen ;) Ruokosokeri oli mulle uusi tuttavuus, kun aika vähän olen sokeria käyttänyt ja leivonnassakin nykyään melkeinpä Steviaa tai kuivahedelmiä makeutuksen tuojana. Ruokosokeri maistuu jotenkin raikkaammalle mitä valkoinen ja ei kai se ihme olekaan, kun ei käy samanlaista valmistusprosessia läpi. Lisäksi siinä on sellainen lakritsinomainen sivumaku. Teelusikallinen meni helposti, kun sitä maistelin =P Jatkossa tulee toimimaan hyvin makean korvikkeen ja rajoitetussa määrin. Ei makeaa mahan täydeltä vaikka joku makea onkin sallittua dieetin aikana.

Ostosten yhteydessä sain kaupanpäälisenä pussillisen luomu hasselpähkinöitä. Söin niitä kymmenisen kappaletta testatakseni kehon reaktiota. Hassua oli, että ensimmäisenä alkoivat korvat kutista ja sen jälkeen tunsin myös pientä kutinaa kurkussa. Näillä oireilla tulkitsen olevani allerginen hasselpähkinöille, joten en niitä sen enempää testaile. Hasselpähkinät oli merkitty mun dieetissä ensimmäisen viikon ruoka-aineisiin mukaan, mutta juurikin tästä esimerkistä on hyvä muistaa ettei MRT näytä allergioita. Syy miksi myös testasin tätä oli se, kun luin ettei kaikille tule oireita näistä pähkinöistä, jos ne ovat luomuja. Tässä tapauksessa ei siitäkään ollut apua. Ei mitään hätää kuitenkaan siltäkään osin, kun eivät ne muutenkaan kuuluneet mun lempparipähkinöihin. 

Huomenissa palaan dieetin lisäohjeistukseen jne. Nyt otan vielä lusikan kärjellisen ruokosokeria ja sitten hammaspesun kautta hyvän Flow-kirjan pariin. Kauniita unia Zzzzz 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti