tiistai 12. huhtikuuta 2011

Päivä 3 - Luomulohta


Eilen kävin töiden jälkeen ostamassa kauppahallista luomulohta eli villinä elänyttä ilman kasvatusta. Hinta ja laatu oli aika kohdillaan, kun 395 grammaan lohta maksoi 10,40 euroa. Tästä saan käytännössä proteiinit neljälle aterialle ja se tekee alle 3,00 euroa. Siihen kylkeen kaalia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa niin ei tule annoksen hinnaksi juuri mitään verrattuna moneen lounaspaikkaan. Lohen laitoin puoleksi tunniksi uuniin 175 astetta. Maustoin ruususuolalla ja pippurilla. Niin ja kyllä se lohi maistui erilaiselta mitä yleensä on syönyt. Suosittelen =P

Iltapalaksi söin cantaloupe melonia, pecan- ja pistaasipähkinöitä. Olivat vallan mainio makuyhdistelmä =P


Nyt kuron umpeen tämän päivän viiveen eli tähän tulee nyt myös kolmannen päivän kuulumiset ja sen jälkeen päivä kerrallaan niin ei mene ihan sekaisin. Tämä päivä on menty aiemmin esittelemilläni ruoilla. Olo on ollut ihan ok. Jotenkin väsynyt, koska viime yönä nenä vuosi tosi paljon. Tänään oli salilla vähän voipunut olo niin soutelin ja poljin kuntopyörällä punttitreenin sijaan. Nyt kotona asiaa miettiessä niin tämä oli tosi hyvä vaihtoehto. Energiaa ei juurikaan tullut samalla tavoin mitä yleensä treenin jälkeen, mutta parempi mieli, että salille meni. Limaa on irronnut oikein kunnolla yskiessä eli kyllä tää varmaan liittyy tähän dieetin aloitukseen. 

Ei oikeastaan mitään suurempia mielitekoja ole tullut ruoan suhteen. Eilen tuoksuttelin muurikkalettujen tuoksua bussia odotellessa ja kaupassa katselin suklaapatukka-tarjouksia. Tuoksusta tuli hyvä fiilis ja siitä oli kiva nauttia, mutta en olisi omaa lettua halunnut. Tämä ehkä juontaa juurensa sinne, kun en ole vehnää syönyt enää pariin vuoteen niin on tottunut ettei tiettyjä herkkuja saa syödä, kun ne ei ole niitä mun herkkuja.

Eilen tein annoksen kookosmangojädeä jääkaappiin ihan varuiksi, että jos alkaa tehdä jotain hyvyyksiä mieli niin voi sitten helposti siitä ottaa. Vähän illalla vilahdin siellä kupilla ja kyllähän se ihan huikean hyvää oli =P Eikä tullut yhtään huono omatuntokaan vaan hyvä fiilis päivän päätteeksi. Nyt siis kolmas päivä lähenee loppuaan ja jään nauttimaan näistä kivoista fiiliksistä =)

4 kommenttia:

  1. Hei, tällä hetkellä kaupoissa oleva luomulohi ei ole vapaana kasvanutta lohta. Kyse on häkkilohesta joka kasvatetaan hieman ekologisemmin kuin ns. normaali häkkikala.

    VastaaPoista
  2. Mikään villinä avoimessa luonnossa elävä ei ole luomua. Luonnonvarainen ja luonnonmukainen ovat kaksi täysin eri asiaa.

    Luomu eli luonnonmukainen on aina tarkkaan valvottua ja tarkasti rajatulla alueella tapahtuvaa.

    Luomulohta ei voi olla, koska lohi on vaelluskala ja niin isoa aluetta ei voi täydellisesti rajata ja valvoa kuin mitä lohi vaatisi. Lisäksi aikuista lohta pitäisi voida ravita ainoastaan elävillä luomukaloilla.

    Luomulehmä voi olla, sillä lehmän reviiri on pieni ja se syö vain kasveja.

    VastaaPoista
  3. Toivoisin ihmisillä olevan rohkeutta kommentoida omalla nimellään =)

    VastaaPoista
  4. Moi Myyy, tosiaan luomulohi ei ole villiä, vaan kasvatettua kalaa, joka tosin on saanut luomurehua. Lue lisää blogauksestani:http://uusimusta.squarespace.com/kemikaalicocktail/2011/10/5/oho-luomulohta.html

    :)

    VastaaPoista