keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Päivä 18 - Ja taas lisäillään

On aika siirtyä seuraavaan sarakkeeseen ja valita sieltä "mieluisimmat" tuttavuudet ruokavalioon. Näillä mennään:
- persilja (päivä 18) 
- lehtisalaatti (päivä 19)
- luumu (päivä 20)
- sienet (päivä 21)
- minttu (päivä 22) 

Persiljassa tykkään sen raikkaudesta. Salaatteihin ja kokkailuun persilja on oiva mauste.
Vähintään kerran kuussa teen persiljavettä. Keitän veden ja kaadan sen kannuun. Annan hetken vetäytyä, että lämpö hivenen laskee ja sitten sekaan tuoretta persiljaa. Tämän voi nauttia kuumana tai antaa veden viilentyä. Tällä juomalla saa takuulla nesteet liikkeelle ja tekee kehoon kuonanpuhdistusta.


Lehtisalaatista/salaatista tykkään kaaleja enemmän. Tosin tämän dieetin alku oli hyvää opettelua laajentamaan makunystyröiden tottumuksia, kun salaattia ei saanut syödä.

Luumuja olen syönyt enemmän kuivattuina kuin tuoreina. Luumuista saan tässä vaiheessa dieettiä vähän kuidun korviketta eli iltapalaksi voisi toisinaan ottaa muutaman kuivatetun luumun niin vatsa toimisi paremmin. Kuivattujen hedelmien syömistä mielin määrin tulisi kuitenkin välttää, koska niiden sokeripitoisuus on suuri. Olen myös pessyt käyttämäni kuivahedelmät ennen syömistä. 

Sienet sopivat makunsa puolesta lähes ruokaan kuin ruokaan kuten sipulikin. Sienimetsällä en ole ollut toistaiseksi kovin menestynyt, joten olen ostanut kaupan herkkusieniä ja purkkisieniä. 

Mintun testausta odotan tosi paljon, koska siitä tulee ihanan raikasmaku aamusmoothieen. Mintun testauspäivänä saankin tehtyä jo enemmän "vanhan tyylin mukaisen" smoothien =P

Siitepölyoireet ovat pysyneet kurissa oikealla allergialääkityksellä. Yöllä en ole saanut vastaavanlaisia unia mitä viime viikolla, mutta nukkuminen on kuitenkin ollut ihan ok. Uneen tekisi mieli kokeilla magnesiumia, kun olen saanut kuulla sen hyvistä vaikutuksista nyt useammaltakin tutultani. Vessassakäynnit ovat jääneet, kun olen päättänyt etten yöllä lähde vessaan vaan jatkan uniani.

Paulo Coelhon sanoin "You are what you believe yourself to be"  toivottelen ihanaa iltaa ja söpöjä hetkiä kevään auringossa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti