tiistai 19. huhtikuuta 2011

Päivät - 9 ja 10 uusia tuulia

Nyt on testailtuna cashew-pähkinä, ananas ja oliiviöljy. Cashewit menivät vallan mainiosti eli ei mitään oireiluja. Ananaksesta tuli ehkä vähän kirvelyä kitalakeen vai mitenkä sitä nyt kuvaisi. Tulkitsen reaktion siten, että voin joskus syödä muutaman palan tuoretta ananasta, mutta sitä ei voi ottaa isoja määriä kovin usein. Oliiviöljyn osalta kaikki meni myös ok eli ei reaktiota. Oliiviöljyä olen käyttänyt nyt tosin ulkoisesti koko tämän dieetin ajan, kun se on mulle jo niin luontainen ihorasva etten edes muistanut, että olisiko sitä pitänyt laittaa hetkeksi pannaan :O

Pecan-pähkinästä sen sijaan on tullut oireilua eli samankaltaista mitä hasselpähkinästäkin, korvien ja nielun kutiamista. Näitä molempia voisi joku kerta testata uudemman kerran, jos löytää kuorettomia malleja.

Lepän ristiallergian takia olen jättänyt porkkanan toistaiseksi jäähylle, kun luulen että se voisi aiheuttaa mulle lisää tuota tukkoisuutta. Saa nyt nähdä pystynkö huomaamaan eroa. Mietinkin, että aika haastavan ajan olen valinnut tähän dieettiin. Nyt jyllää just siitepölyt, joille olen allerginen. Silmiä on kirvellyt tässä viikon verran ja aloitin tippojen laittamisen niin on siltä osin helpottanut.


Tänään oli töissä vähän hämäriä reaktioita, kun yhtäkkiä nenä aukesi ihan "normaaliksi" ja hetkisen päästä menikin tukkoisemmaksi :O Tuolloin juttelin asiakkaan kanssa puhelimessa, en mitään muuta aiemmasta poikkeavaa. Hämärää... Illalla nenä on tuntunut kuivalta ja kun niistää niin tulee jotenkin sellainen tulehtunut olo päähän.

Paras pala tänne viimeiseksi eli viime yönä sain nukuttua pitkiin aikoihin katkeamattoman, tukottoman yön =) Nenäteippi kyllä oli aseteltuna paikoilleen ja astmalääkkeet otettuna ennen nukahtamista, mutta näistä huolimatta aivan mahtava juttu =) Ei tarvinnut niistää yöllä, ei herätä siihen, kun on tukkoinen olo, mennä vessaan tms. Ihan huippua =)

Makunautinnollisesti paras pala puolestaan tässä eli tein äsken kanaa uunissa. Reseptin nimeksi voisi laittaa vaikkapa Kanaa oliiviöljyssä

300g marinoimattomia kanasuikaleita
cashew-pähkinöitä
oliiviöljyä
mustapippuria
basilikaa
(tuoretta basilikaa koristeluun)

Nämä kaikki sekaisin uunivuokaan ja vuoka uuniin 200 asteeseen noin tunniksi. Öljyä kannattaa laittaa sillä tavalla reilusti niin kanat eivät pääse kuivahtamaan. Välillä uunissa hämmennys ja kannen lisäys. Ennen tarjoilua ripottelin päälle tuoretta basilikaa. Tulee aivan superhyvää =P Ei todellakaan tunnu siltä, että en saisi herkutella tai syödä hyvin MRT-dieetin aikana =)



Lisäksi kokkasin ruoan lisuketta, jota voisi kutsua nimellä hirssi-cashewpiiras (Sitä näkyy myös ylhäällä kuvassa)

1,5 kuppia hirssihiutaleita
0,5 kuppia liotettuja cashew-pähkinöitä
1/2 tl suolaa
(3-4 tl leivinjauhetta)
1/4 kuppia oliiviöljyä
3/4 kuppia vettä (tai maitoa)
 
Ensin sekoitetaan kuivat aineet kulhossa ja sitten sekaan lisätään nesteet. Sekoitetaan varovasti ja sen jälkeen kaadetaan piirasvuokaan. Taikinasta voi myös tehdä leipäsiä/keksejä laittamalla ohuita, pieniä lättysiä uunipellille leivinpaperin päälle.
Paistetaan uunissa 225 asteessa noin 5-20 minuuttia. Paistoaikaa meni itselläni pidemmän mukaan, mutta voi valmistua jo aiemminkin.

Ohjetta voi soveltaa helposti eli jauhoiksi käy mitkä tahansa jauhot ja öljyksi mikä tahansa öljy. Leivinjauhe on vaihtoehtoinen ja itse sen jätin tässä vaiheessa pois. Pähkinät lisäsin myös eli nekin voi korvata jauhoilla. Resepti käy siis gluteiinittomille, maidottomille ja munattomille. Jälkiruoaksi käytin tätä samaa piirasta ripottelemalla vähän ruokosokeria piiraan päälle ja toimii =P

Huomenna vuorossa ohran kokeilu ja silloin laitan raeruohoa leivän päälle ;)


EDIT - Ananas sisältää bromelaiini-happoa, joka aiheuttaa herkästi tuota suun kirvelyä. Ylikypsä ananas aiheuttaa enemmän kirvelyä. Tällä ei kuitenkaan luultavammin ole mitään tekemistä yliherkkyyden tai allergian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti