torstai 14. huhtikuuta 2011

Päivä 5 - Akupunktiossa

Tänä aamuna heräsin hyvin levänneenä ja ei mitään kohtaa kolotellut. Nenäkin tuntui hitusen paremmalta. Ensi yönä tai sitten pe-la vastaisena yönä lähtee viimeistään kokeiluun yö ilman teippailua. Rinnassa on edelleen sellaista puristavaa tunnetta  ja ajattelen sen osittain johtuvan kunnon rinta-selkä-treenistä, mutta luulen myös osan tulevan tästä dieetistä. Siellä osassa kehoa ne astmaoireet kuitenkin jyllää niin tokihan se reagoi.

Mietin noita eilisiä oireita ja ne ovat kyllä vähän samankaltasia mitä mulla oli vatsahoito-ohjelman kanssakin (Optimal Performancen kautta) tai joita voi tulla, kun aloittaa vähähiilihydraattisen dieetin eli detox-oireita. Maksa varmaankin puhdistelee itseään ja se on hyvä juttu se. Tätä kuten muitakin postaamiani ajatuksia tekisi mieli selostaa ja pohtia tässä syvällisemminkin näitä havaintoja sekä kertoa enemmän faktajuttuja, joita olen lukenut. Toistaiseksi aika tämän blogin kirjoitteluun on aikas rajallista niin tästä on nyt muodostunut enemmänkin tällainen päiväkirjamainen sivu. Pyrin tänne tuomaan enemmän informatiivista sisältöä ajan sallimissa puitteissa.

Kävin töiden jälkeen akupunktiossa. Tämä akupunktiomies kertoi mielenkiintoisen teorian astman syntymisestä ja pahentumisesta. Astmaihmisen elimistö tuottaa enemmän limaa kuin ns. normaalin ihmisen. Tämä lima varastoituu osittain kehoon, jonka seurauksena se alkaa haitata eri elimien toimintaa eli alkaa tavallaan koteloida niitä. Itselläni oireita on ollut kymmenisen vuotta niin siinä vaiheessa alkaa viimeistään huomata oireiden pahentumista ja enemmän haittavaikutuksia. Näin luulen itsellenikin käyneen tuossa vuoden vaihteessa. Nyt akupunktiolla stimulosoidaan eri pisteitä (mm. nilkoissa, nenässä, käsissä ja rinnassa) ja näiden tuloksena laitetaan elimistöön kertyneet limat liikenteeseen. Olen käynyt nyt yhteensä kolme kertaa ja huomaa, että liman koostumus on muuttunut ja se on sellaista erilaista. En ala tässä nyt menemään tähän tarkemmin tai postaamaan mitään kuvamateriaalia, kun ne eivät ehkä olisi kovin esteettisiä ;)

Vuoden vaihteen tiimoilla mulla siis pahenivat astmaoireet kaiken kaikkiaan. Kävin asiasta juttelemassa lääkärin kanssa ja loppuviimeksi astmalääkkeiden lisäannokset eivät juurikaan auttaneet asiaa. Jouduin olemaan homeisessa huoneilmassa päivittäin, joten ajattelin sen olevan isoin ongelma ja syy olooni. Oireet alkoivat pahentua juuri tuon huoneilman tullessa kuvioihin, joten sillä ajattelin näiden olevan syy ja seuraus. Samaan aikaan sain kuitenkin MRT:n tulokset ja tein keltaisten ja punaisten ruoka-aineiden poiston ruokavaliosta. Yhtäkkiä aloinkin voida paremmin vaikka olin edelleen samassa huoneilmassa. Mitä ihmettä? Keksin tähän vain sellaisen selityksen, että homeinen ilma, ruoka-aineyliherkkyydet ja liiaksi elimistöön kertynyt lima aiheuttivat tämän pahentumisen. Aika mystinen, mutta looginen juttu. Onneksi en ole enää päivittäin ja nyt tällä hetkellä ollenkaan missään homeisessa huoneilmassa niin ei ainakaan sellainen haittaa tätä parantumisprosessia.
Takaisin tähän päivään ja tilanneseurantaan. Iltapäivästä oli nenän kanssa aika tuskaista, kun koko ajan oli sellainen tukkoinen olo ja olisi tehnyt mieli hengitellä suun kautta, mutta sisukkaasti pidin pintani. Akupunktiosta lähtiessäni sai hengitettyä nenän kautta todella hyvin. Nyt se on taas vähän tukkoisempi. Nenän tukkoisuus ehkä pahin oireistani ja siihen sain jo kerran hyvin apua, kun jätin kaikki keltaiset ja punaiset ruoka-aineet pois. Viime viikolla tuli vielä muutama lipsuminen, joten saatu tulos ei ole enää voimassa. Luulen tämän oireen helpottavan tässä kuitenkin lähipäivinä ellei sitten kevään siite- ja muut pölyt pahenna oiretta. Tarkkaillaan tilannetta.

Eilen sain töissä ihanan kommentin "Sä näytät tosi hehkeältä". Se oli jännä, kun olin miettinyt aamulla töihin lähtiessäni ihan samaa =) Totesin tosin, että sisäisesti olo ei ole yhtään hehkeä eli kun juimi monesta paikasta. Uskon kuitenkin siihen, että henkinen fiilis ja hyvä olo heijastuu ulospäin eli hehkuttamaan vaan =) Akupunktiomies kertoi myös, että mun otsasta oli joku turvotus poistunut. Koitin katsella muuttunutta tilannetta peilistä, mutta en mä mitään erottanut ;)


Poikkesin taas Runsaudensarvessa kiertelemässä ja löysin uuden herkun eli tattarimurot =P Pussillinen maksaa 2,10e, joten ei paha hintakaan =) Nää maistuu mun suussa ihan poppareilta. Oon kuullut tuttavilta ettei tattari maistu heidän suussaan hyvältä. Mulla menee kyllä tosi hyvin ja tykkään kyllä.




Dieetin kanssa ei edelleenkään ongelmia. Valtakunnassa kaikki hyvin ja tästä homma etenee. Sunnuntaina voin ottaa jotain uutta mukaan seuraavasta sarakkeesta. Valitsen todennäköisesti cashew-pähkinät, koska ostin niitä jo vahingossa, kun ostin ensimmäisiä dieettiruokia ;) Lisäksi niitä on kiva natustella matkalla Länsiväylän juoksutapahtumaan =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti