torstai 21. huhtikuuta 2011

Päivä 12 - Vohan ohra =( ja kaakao =)

Yö meni taas enemmän ja vähemmän valvoessa. Tällä kertaa nenä pysyi auki teipin, vahvemman allergialääkkeen (Duact) ja astmalääkkeiden voimalla. 

Päivällä hengitys oli tosi raskasta. En erota, että onko jotain paranemisreaktiota vai enemmänkin siitepölyn aiheuttamaa oiretta. Tosin näitä reaktioita miettiessä en ole ihan varma tuosta ohrankaan kohtalosta. Jos mahaan ottikin vaan tämä kova yskiminen. Ohra laitetaan siis listalle, että testataan uudestaan. Ei vielä selvää reaktiota.

Ohjeissa on, että sitten saa jatkaa uusien ruoka-aineiden kokeiluja, kun tuntee ettei aiemmasta ole enää reaktiota päällä tms. Tuntuu, että tämä on tällä hetkellä vaikea huomata. Nenä vuotaa ja yskä on melkoinen. Taitaa olla johonkin kevätflunssaan päin tms nyt menossa. Olo on ollut nuutuneempi kuin pitkään aikaan, joten pääsiäisvapaat tulevat tarpeeseen.

Illalla olo ei ollut nuhainen tai juurikaan oireileva. Testasin siis kaakaota ensin kaakapavuilla ja ei tullut oiretta. Sitten tein pääsiäissuklaat seuraavalla reseptillä:

Raakasuklaa
- 1 dl kookosöljyä
- 1 dl raakakaakaojauhetta
- ripaus ruokosokeria
- muutama hippunen ruususuolaa
- pistaasi- ja cashew-pähkinöitä
(lucumaa, makeutukseen Steviaa/Agave-siirappia/hunajaa, suklaaseen maun mukaan nibsejä, goji- tai mulperimarjoja, rusinoita)

Ensin sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Sitten sekaan kaakaojauhe, ruokosokeri ja suola. Sekoitellaan ja maistetaan, että tulee hyvää =P Pähkinöitä laitetaan muotteihin maun mukaan ja sitten liemi kaadetaan päälle. Tämän jälkeen pakkaseen noin tunniksi. Ääntä kohden =)

Paljon vinkkejä raakasuklaaseen liittyen löytyy www.raakasuklaa.com

Söpöä pääsiäistä =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti