maanantai 25. huhtikuuta 2011

Oliiviöljy leivonnassa

Tällä hetkellä käytössä öljyistä on oliivi- ja kookosöljy. Lähdinkin nyt selvittelemään, että kuinka oliiviöljyä voi käyttää leivonnassa. Ensimmäisenä tuotoksena syntyi vadelmapiiras ja erittäin hyvältä maistui. Suosittelen =P Kuva on vain pikainen otos, että pääsi nopeasti maistamaan. Huomasin tosin, että leipomuksesta löytyy sydänkin <3



4 dl jauhoja, hiutaleita vapaavalintaisesti 
(laitoin 0,5 dl hirssiä, 1,0 dl tattaria ja 2,5 dl kauraa)
1,5 dl ruokosokeria
1 tl ruususuolaa
1,5 dl oliiviöljyä
vadelmia tai muita marjoja

Ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja sitten sekaan oliiviöljy. Jätä kupin pohjalle desin verran taikinaa ja levitä loput piirakkavuoalle. Päälle vadelmia ja sitten loput taikinasta. Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Vaniljakastikkeen tai jäätelön kera tarjoiltuna vielä makoisampaa.

Oliiviöljystä ruoanlaitossa, leivonnassa jne kertoo kattavasti Knossoksen nettisivu. Itse käytän oliiviöljyä nykyään myös meikkien puhdistamisessa sekä yövoiteena kasvoille. Luomua siis enemmän ja enemmän myös keholle sitäkin kautta. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti