lauantai 16. huhtikuuta 2011

Päivä 7 - ensimmäinen viikko lusittuna

Yö meni taas huonosti nukkuessa, voihan hitsit :( Heräsin taas kolmen kieppeillä, kun ystäväni (tai ehkä enemmänkin vihamieheni, varsinainen kapinallinen) nenä kertoi menneensä tukkoon. Nostelin tyynyt pystyyn ja koitin nukkumista istuvammassa asennossa. Ei menestystä. Otin vähän astmalääkettä ja se alkoi pikku hiljaa tehota. Sitten sain jatkettua unia ja yhteensä tuli jotain 9 tuntia eli varsin hyvä suoritus. Olo ei kuitenkaan ollut mitenkään järin ihana herättyäni. Nenässä, nielussa ja onteloissa on sellainen tulehtunut olotila :( Uskon ja toivon tämän olevan nyt vaan sitä taudin pahentumista ennen parantumista. Pieni epätoivoisuus kuitenkin hiipii ajatuksiin, että helpottuuko tää koskaan. Mietin nyt enemmän ja enemmän ruoansulatusanalyysin tekoa eli mitä jos mun nenällä onkin jossain tuolla ruoansulatuksessa lisäjoukot tukemassa kapinallista toimintaansa :( Vatsa on toiminut joka päivä, mutta ei samalla tavoin mitä kuitujen kanssa elellessä. Eilen alkoi tuntua kaasun muodostumista, mutta se ei kai ole mikään ihme kaalia ja papua pureskellessa.

Nyt tarvitaan positiivista ajattelua ja ettei miettisi tätä dieettihommaa nyt jatkuvasti vaan antaisi sen mennä omalla painollaan. Nenän elintoiminta vaan on niin jokapäiväistä ettei sitä ihan heti unohda. Tänään ja huomenna näen joukon ihania ystäviäni ja saan sieltä varmasti ison kasan positiivista energiaa. Samoin kuin eilen työporukan kanssa iltaa vietellessä. Eiköhän tämä tästä ja nyt ei saa Maire masentua. En muista mistä tuo sanonta aikanaan tuli, mutta se on jäänyt käyttööni.

Positiivista ajattelua tukee myös painon putoaminen, turvotuksen vähentyminen koko kropasta ja pirteämpi mieli. Ei pidä jämähtää ajattelemaan vaan ns. päätuloksia vaan voi hyvin jo iloita ns. oheistuloksista =) Joskus aikanaan tärkeää oli paino ja sen tippuminen. Nykyään seuraan painoani lähinnä ruoansulatusmielessä eli sen takia käyn aamuisin vaa'alla niin pystyn seuraamaan siitä kehoni tilannetta. Voisin sen varmaan jättää poiskin aamurutiineista, mutta kun en ole nähnyt sitä mitenkään stressaavana tai ahdistavana niin jatkan toistaiseksi samaan malliin.

Viime yönä näin unta, että mä sorrun ja mun dieettini menee mönkään :O En tiedä, että mitä tällainen uni merkitsee? Muistan pohtineeni monta kertaa, että haluanko oikeasti syödä kiellettyjä ruokia vai en. Lautasella oli ainakin karjalanpiirakka, jossa oli suolasieniä jne päällä. Ei mitään isompaa herkuttelusessiota kuitenkaan näkynyt unessa vaan jotain tällaista pientä purtavaa. Ehkä tää juonsi juurensa siitä eilisestä mansikkatortusta ;) En tiedä tosin, että miksi unessa oli karjalanpiirakka ja sienet. Piirakoita en ole juurikaan lähimenneisyydessä syönyt muuta kuin satunnaisesti vanhempieni omatekoisia ruispiirakoita =P Sienistä tykkään tosi paljon ja niiden kanssa ei pitäisi olla isompia mielitekoja, kun saan ottaa ne ruokavaliooni tässä ensimmäisen kuukauden aikana. Tykkään niistä kyllä ja syön mielelläni. Unet on kyllä mielenkiintoisia ja toivon kommenttia, jos joku osaa tätä jotenkin tulkita.

Nenällä on tänään mennyt paremmin, kun vaihdoin miedomman allergialääkkeen (Kestine) vahvempaan (Duact). Muutaman päivän Duact-kuuri voi olla tässä hetkessä ihan hyvä, kun on ulkona niin paljon pölyjä. Ehkä vähän huonoon vuodenaikaan ajoitin tämän dieetin aloittamisen, mutta en kokenut järkeväksi tätä alkaa siirtääkään. Luulisin kuitenkin erottavani ruoka-aineesta tulevan yliherkkyysreaktion ja mahdollisen siitepölyjen aiheuttaman.

Kävellessäni tänään kaupungilla tuli outoa särkyä mahaan ja ehkä vähän alaselän puolellekin. Se tuntui jotenkin sellaiselta hermosäryltä mitä joskus aiemmin tuntui useasti. Ruokaväli venyi vähän liian pitkäksi, mutta en uskoisi sen kuitenkaan tällaista reaktiota aiheuttavan. Päivälliseltä jätin kuitenkin kaalin pois, kun olen sitä ehkä syönyt vähän liian usealla aterialla. Maha pulputtaa ja on hivenen turvonnut. Ei kiva tunne. Nyt jalat tyynyn varaan vähän korkeammalle tuettuna ja vaakatasossa lepäillen loppuilta niin eiköhän ala helpottamaan. Haastetta nyt siis kerrakseen näissä olotiloissa.

Tässä kannustava kukkanen =) Toinen muutti mun luokse joulukuussa ja hyvin pyyhkii edelleen. 


EDIT - Allergialääkkeen nimi ei ole Kestine vaan Histec. Kaivoin kai tuon Kestinen jostain vanhasta muistista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti