keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Päivä 4 - Oireilua

Tänään on ollut nuutunutta oloa heti herätessä. Yöllä sain nukutuksi reilut 8 tuntia siitäkin huolimatta, että nenä veteli itsensä tosi tukkoon yön mittaan. Öisin olen nyt käyttänyt nenälaastareita niin olen saanut nenän pysymään jotenkin auki ja saa paremmin nukutuksikin.
Luin astman taudinkuvasta sellaista, että suu pitäisi pitää kiinni. Suun aukiolo ruokkii tautia ja oireet pahenevat. Pyrin siis hengittämään nenän kautta aina, kun se vaan on mahdollista. Siksi otin nuo nenälaastaritkin yökäyttöön. Niitä saa ihan apteekeista ja ovat varmasti hyvä apu ihan flunssan kanssa kamppailuunkin ja toiset käyttävät niitä urheillessa eli monikäyttöinen.

Treenatessa tässä nenän kautta hengittämisessä on oma haasteensa, kun samalla hengästyy ja hengitys nopeutuu. Tällä hetkellä suosin siis rauhallisia treenejä ja enemmänkin sisätiloissa. Sisätilat siksi, kun ulkona oleva kosteus saa nenän valumaan ja tukkeutumaan. Seurauksena on suun kautta hengittäminen. Kunhan lumet ovat sulaneet ja ilma hieman kuivempaa niin sitten mää lähden innolla ulkoilemaan =) Kerran lääkäri totesikin mulle, että Suomi on liian homeinen ja kostea maa. Suositteli eteläiseen Eurooppaan muuttamista. Toistaiseksi se on vielä jäänyt kommentti-tasolle, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Olen tosin siinä uskossa, että oireet alkavat lieventyä ja sitten parantua niin ehkä saan jäädä Suomeen ;) Tänään tuoksuttelin ihanan raikasta kevät ilmaa ja oli ihanaa, kun hajuaistikin toimi. Sekin on reistaillut toisinaan tässä tautien jyllätessä. Lisäksi on limaa irronnut taas oikein olan takaa. Ääni on ollut paljon kirkkaampi ja kestävämpi mitä aiemmin. Yskä on muuttunut sellaiseksi kuivaksi.

Aamulla oli lisäksi maha sekaisin ja alaselkää koski. Näitä oireita mulla on ollut aiemminkin eli hyvin sopivat kuvaan oireiden pahentumisesta. Vessassa ramppaamista ja venyttelyä siis ennen töihin lähtöä, mutta työpäivä sujui sitten ihan hyvin. Paljon join vettä päivän mittaan ja luulen sen auttaneen ratkaisevasti. Hienosti kuitenkin jaksoin puuhakkaan päivän kokonaisuudessaan =)

Kivasti on tullut kyselyitä ystäviltä eri resepteistä ja tuotteiden ostopaikoista. Pyrin reseptejä tänne kirjoittelemaan ja mainitsemaan tuotteen ostopaikan, kun niitä täällä esittelen. 

Helppo, hyvä ja lisäaineeton kookosmangojäätelö

- purkillinen kookosmaitoa (luomu, esim. Runsaudensarvesta)
- pussillinen mangokuutioita (pakaste, esim. Prismasta, Sokokselta en löytänyt)
- (ripaus ruokosokeria tai pikkuriikkisen verran Steviaa)

Kaikki aineet tehosekoittimeen, sekoitus, vuokaan ja pakkaseen. Välillä voi käydä
hämmentämässä niin ei tule niin kiteistä. Voi tehdä myös ihan jääkaapissa niin ei
mene niin jähmeäksi. Itse suosin jääkaappiversiota =P


Mietin, että voisikohan mangon korvata vaikka pistaaseilla jne =P Pitääkin alkaa tehdä testejä ja kohta on jäätelötehdas pystyssä. Jihuu!! Mä en oikein ole koskaan syönyt perusjäätelöitä kaupan pakastealtaista tai irtojäätelöitä, mutta tää omatekoinen jäde on ollut nyt ihan asia erikseen.

Henkinen olo on aivan mainio ja ajatukset ihanan kirkkaita =) Tosin edelleen on ajatustulvaa eli niitä tulee liikaa ja ne menevät sekaisin, kun ei ehdi kaikkea ajatella, sanoa tai toteuttaa. Luin jostakin, että liiallista ajatustulvaa voi "parantaa" hyvillä rasvoilla eli niitä nyt sitten saa luvan kanssa syödä, jos tähän on uskominen. Olen tosin tässä vajaat puoli vuotta syönyt niitä enemmän kuin aiemmin elämässäni ja ajatusten tulva on vaan lisääntynyt ;) Tosin puhdas ruokakin on vaikuttanut asiaan ja kaikenlaiset muut terveellisempään suuntaan tapahtuneet muutokset. Ajatuksilla tarkoitan sellaisia pohtimisia, ideoita ja älynväläyksiä, joita tulee nyt siis runsainmitoin. Huikean mielenkiintoista.


Nyt nappaan laastarin nenään, venyttelen ja unten maille Zzzz...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti