tiistai 26. huhtikuuta 2011

Päivät 13, 14, 15, 16 ja 17 - nauta, kaura, mansikka, sipuli ja ruis

Kolmannen sarakkeen testailtavat olivat:
- nauta (päivä 13)
- kaura (päivä 14)
- mansikka (päivä 15)
- sipuli (päivä 16)
- ruis (päivä 17)

Naudanliha on kuulunut ruokavaliooni suurimmaksi osaksi jauhelihan muodossa. Testin suoritinkin paistinpannulla ruskistetulla jauhelihalla. Naudasta sai hyvää vaihtelua tähän mennessä testattuihin proteiineihin.

Kauran valitsin tässä vaiheessa mukaan suuremmaksi osaksi sen leivontaominaisuuksien perusteella. Kokeilin kaurapuurolla ja otin mukaan vadelmapiiraan leivontaan. Kauraa olen syönyt aiemminkin, kun sitä käytetään mm. osana gluteiinitonta leivontaa.

Mansikasta sain vaihtelua smoothieen laitettavalle vadelmalle. Odotan kyllä jo vesikielellä kesää niin saa tuoreita mansikoita. Nam =P

Sipulia laitan lähes kaikkiin ruokiin. Jatkossa pitää tähänkin kiinnittää huomiota ettei tule makeaa mahan täydeltä vaan hillitysti.Sipulia testasin jauhelihan seassa.

Ruisleivästä tykkään tosi paljon ja varsinkin graavilohen kanssa se on ihan parasta =P Graavilohen kanssa tuli testikin suoritettua.

Kaikki edellä mainitut menivät läpi oireettomina ja ovat nyt osana ruokavaliota. Ruista ja kauraa pitää vähän seurata, että tuleeko niistä turvotusta, jos/kun säännöllisemmin käyttää. Kuvassa kaurapuuroa, johon on päälle ripoteltu auringonkukansiemeniä ja ruokosokeria.


Siitepölyistä aiheutuneet oireet menivät niin pahoiksi, että päätin ottaa vähän kortisoonia tabletteina (to ja pe aamuina Prednisolonia 20mg) Aikomukseni oli jatkaa tätä pidempäänkin, mutta oireiden vähän helpottuessa unohdin ottaa tabletit. Astmalääkettä on mennyt sittemmin normaalit annokset ja vielä tämän viikon syön vahvempia allergialääkkeitä. Su-ma välisenä yönä tuli sitten jonkinlainen "pikavatsatauti", jota kesti sen yön ja vähän vielä aamulla. Sitten se meni ohitse. Mietiskelin näitä oireita ja nyt olisi periaatteessa kaikki oireet tulleet dieetin aloittamisesta lähtien, joita olen tässä potenut säännöllisen epäsäännöllisesti. Paino on edelleen tippunut ja yleistä turvotusta poistunut. Kaikkia farkut löpöttää reisien kohdalta jo todella hyvin =) Mielenkiinnolla odottamaan siis, että mitä tuleva tuo tullessaan.

Tällainen pieni, peltirasia tarttui mukaan pääsiäisenä. Sisällä olevat karkit kumosin ystäville karkkikippoon, mutta rasia sai pian uusia asukkeja pähkinöiden ja kaakaopapujen muodossa. Hyvä pitää mukana niin on aina jotain pienen hiukopalan tarpeeseen =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti