sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Päivät 49 ja 50 - Vaiheen 6 ensimmäiset päivät

Nyt siis on siirrytty dieetin seuraavaan vaiheeseen ja se tarkoittaa entistä aktiivisempaa ruoka-aineiden kierrätystä sekä myös samalla uusien aineiden testausta. Nyt saa testata siis muitakin ruokia kuin aiemmin mainitut. Tähän mennessä testatut ruoka-aineet on jaettu kolmelle eri päivälle. Jokaisena päivänä on omat sille päivälle merkityt ruoat. Itse noudatan tätä vuorokausi rytmien mukaisesti eli eilen lauantai oli päivä yksi. Toinen mahdollisuus olisi toimia siten, että olisi aloittanut esimerkiksi eilen päivällisestä ja päättänyt sen vuorokauden sunnuntaihin aikaan ennen päivällistä (esim. lauantai 19.15 – sunnuntai 19.14, jos ihan tarkkoja halutaan olla). Tässä jälkimmäisessä vaihtoehdossa voi päivälliseksi tehtyä ruokaa syödä kätevästi seuraavana päivänä vaikkapa lounaaksi. Mä olen toiminut ensimmäisenä mainitun mallin mukaan tähänkin saakka eli olen syönyt lounaaksi ja päivälliseksi usein samoja ruokia tai sitten tehnyt päivälliseksi eri ruokaa ja laittanut loput ruoasta pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Tämä on sopinut mulle hyvin, joten jatkan samalla tavoin.

Kun testaa uusia ruoka-aineita niin saa päättää mille päivälle ne sijoittaa jatkokäyttöön. Samaan ruoka-aineperheeseen kuuluvat tulee sijoittaa samalle päivälle. Pois lukien kuitenkin ne ruoka-aineet, jotka on jo jaettuna eri päiville ja mitä ei ole vielä ehtinyt testata. Ruoka-aineperheitä on mahdollista siirrellä eri päivien välillä, mutta tässä tulee olla kuitenkin tarkkana, että riittävä kierrätyssykli säilyy.

Mä katselin omia päiväjaotteluita ja tein siitä johtopäätöksiä seuraavasti.
- Ensimmäisessä päivässä on mukana mm. mansikka, vadelma, kookos, ruokosokeri, avokado, kaura, tattari ja siirtämäni suklaa. Näistä aineksista olen tähän mennessä leiponut hyvää mansikkapiirasta ja luomusuklaa menee myös tähän päivään -> herkkupäivä =P
- Toisena päivänä puolestaan on salaatti, sieni, kana, lohi, sipuli ja purjosipuli. Näistä aineksista saan herkullisia salaatteja =P
- Kolmantena päivänä on mahdollista tehdä ihanan raikkaita pirtelöitä, kun aineksina voi käyttää mustikkaa, persikkaa, päärynää, luumua ja inkivääriä =P

Monia muitakin hyviä juttuja näissä jaotteluissa oli ja saan kyllä syödä hyvin sekä monipuolisesti jatkossakin. Odotan innolla myös uusien ruoka-aineiden testauksia. Ensimmäisenä kokeilin taatelia ja hyvin meni. Taateli on mun mielestä ihana luonnon oma karkki. Tykkään siitä ihan sellaisenaan ja salaattiin voi hyvin lisätä taatelia pilkottuna niin saa siihen vähän makeutta mukaan. Näin ollen ei jälkikäteen tule makeanhimoakaan.

Tässä ruokapäiväkirja eiliseltä ja tältä päivältä. Ruokapäiväkirjassani on hyvä muistaa, että tällä hetkellä ei ihan toteudu haluamani proteiini/hiilihydraatti suhde, mutta pikku hiljaa teen siihenkin muutosta. Piakkoin otan mm. hampun testiin niin sitä kautta tulisi hamppuproteiini mukaan aamupirtelöihin.

Aamiainen

Aloitin päivän taateleiden testauksella, kun en malttanut hillitä itseäni ;) Niitä popsin siinä Aamulehteä lukiessani ja tyytyväisenä ilman oireita. Taateleiden jälkeen jatkoin aamupirtelöllä, jossa oli mukana mansikoita suoraan pakkasesta, ½ avokado, 1 rkl kookosöljyä, saksanpähkinöitä, ripaus ruususuolaa ja muutama desi suodatettua vettä. 

 

Lounaaksi söin kikherneitä, porkkaraastetta ja tattari-kaurapaistosta. Jälkiruokana mansikka-kookospiirasta =P

Välipalana oli taateleita. Päivällinen oli samanlainen kuin lounas, mutta siinä oli mukana kalkkunaa kookosöljyssä paistettuna ja mustapippurilla maustettuna. 


Illalla herkuttelin vielä toisella mansikka-kookospiiraan palalla sekä luomusuklaalla =P Koin, että sain riittävästi ruokaa ja sain nauttia myös herkuistakin.


Mansikka-kookospiiras
Piiras mukailee hyvin pitkälle aiemmin julkaisemani vadelmapiiraan ohjetta, mutta tässä oma ohje tälle piiraalle. Näin tehtynä se soveltuu mulle päivään 1, mutta ohjetta voi vapaasti soveltaa omien mieltymysten mukaan. Juuri uunista tullessaan piiras on aika lötkö, mutta levättyään yön yli on koostumus huomattavasti jämäkämpi.

4 dl jauhoja, hiutaleita vapaavalintaisesti 
(laitoin 1,5dl tattarirouhetta ja 2,5 dl kauraa)
1,5 dl ruokosokeria
1 tl ruususuolaa
1,5 dl kookosöljyä (tai oliiviöljyä)
kookoshiutaleita oman maun mukaan
mansikoita

Ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja sitten sekaan vesihauteessa sulatettu kookosöljy. Jätä kupin pohjalle desin verran taikinaa ja levitä loput piirakkavuoalle. Päälle vadelmia ja sitten loput taikinasta. Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Piiraan kanssa tarjosin vadelma-kookosjäätelöä. Valmistus sekoittamalla tehosekoittimella ja jäätymään pakkaseen tai viilenemään jääkaappiin.

Tänään sunnuntaina testasin parapähkinää ja hyvin suoriuduin testistä. Samalla kuuntelin radiosta Terveyden tukipilareita ja Paula Heinonen kertoi parapähkinöiden olevan hyväksi astmaa sairastaville. Olipa hyvä yhteensattuma =)

Tänään olen syönyt aamupalaksi parapähkinöiden lisäksi aamupirtelön, jossa oli yön yli liotettuja auringonkukansiemeniä, tammenlehtisalaattia, vesimelonia ja 1 tl hunajaa. Varsin mainion makuista.

Lounaaksi ja päivälliseksi söin kanasalaattia. Salaatti koostui lehti- ja tammenlehtisalaatista, kesäkurpitsaraasteesta, sienistä, purjosipulista ja oreganolla maistetuista kanaviipaleista. =P Tähän, kun lisäisi mukaan vielä oliiviöljyn, mulperimarjat, rusinoita ja pähkinöitä niin kasassa olisi mielestäni maailman paras kanasalaatti =P


Välipalana oli cashew- ja parapähkinöitä. Iltapalaksi vielä muutama siivu vesimelonia. Nyt sitten huomisen päivän eli päivä kolmen ruokien suunnittelua. Lakritsinjuuri pääsee ainakin testitapaukseksi, koska sen löysin vähän ennen dieetin aloittamista ja on mukava mutusteltava. Löysin netistä myös raakalakritsin reseptin, joten päässee kokeiluun =)

Niin ja fiilis on mitä mainioin =) Olen saanut hyvin nukutuksi, treenatuksi ja hengittäminenkin on jotenkin helpompaa. Vielä mennään entisillä lääkityksillä ja en nyt toistaiseksi kajoa niihin. Pitää nyt nauttia tästä fiiliksestä ja sitten jossain vaiheessa koittaa lääkkeiden vähentämistä. Vatsa on toipunut rukiin aiheuttamasta järkytyksestä ja sulattelee ruokaa omaan tahtiinsa. Toisinaan vähän hitaammin ja toisinaan vähän nopeammin, mutta kohtalaisesti kuitenkin. Siitepölyjen aiheuttamat allergiat on pysyneet aisoissa Histecillä ja nenäsumutteella.
 
Ihanaa viikkoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti