torstai 19. toukokuuta 2011

Päivät 36 - 40 uusia tuttavuuksia

Tässä uusimmat testaukset eli

- vesimeloni (päivä 36)
- kvinoa (päivä 37
- papaija (päivä 38)
- juustokumina (päivä 39)
- purjosipuli (päivä 40)

Vesimeloni on hyvä välipalana ja on mun mielestä oikea kesäherkku =P Testasin vesimelonia aamusmoothiessa ja antoi siihen kivan, raikkaan maun.

Kvinoa on mulle uusi tuttavuus ja otinkin sen kokeiluun, koska tarvitsen lisää hiilihydraattien lähteitä. Kvinoa valmistetaan kuten riisiäkin eli keitetään ja käytetään sitten ruoanlisukkeena. Toimii =P

Hedelmistä valitsin papaijan seuraavaksi testiin, kun en muista sitä aiemmin ostaneeni. Se oli mulle vähän pettymys eli ei mitenkään ihmeellisen makuinen. Raikkautta olisin odottanut enemmän, mutta ehkä mulla oli vähän liian kypsä yksilö. Maku muistutti vähän porkkanaa ;)


Juustokuminan ostaminen oli tämän dieetin hienoimpia päähänpistoja. Vaeltelin pienessä lähikaupassani ja etsiskelin listani mukaisia sallittuja mausteita testiin. En löytänyt muita kuin juustokuminan ja otin sen rohkeasti mukaan. Heti kotiin päästyäni maistoin sitä vähän ja sehän oli ihan huikeaa =P Nyt mä saan kokattua itselleni ihan intialaisen makuista ruoaa eli kun ei pääse ravintolaan syömään niin tuodaan ravintolan makuja kotiin.

Kalkkunaa juustokuminalla

480 grammaa kalkkunafileitä
2 sipulia
5 isoa herkkusientä
2 rkl inkivääriä
kourallinen cashew-pähkinöitä
juustokuminaa maun mukaan (laitoin ainakin 2 tl)
ruususuolaa
kookosöljyä paistamiseen

Leikkaa fileet paloiksi ja laita paistumaan paistinpannulle kookosöljyn sekaan. Kun kalkkunat ovat paistuneet niin lisää sekaan sipulit, herkkusienet, inkivääri ja cashew-pähkinät. Hauduttele kannen alla ja mausta. Tarjoa valinnaisesti kvinoan, riisin tai salaatin tms. kanssa.
Kuvaa ei tästä herkusta päätynyt kameraan, mutta teen takuulla pian uudestaan =P

Purjosipulia ostin vaihteluksi perussipulille. Purjoa laitan salaatin sekaan ja sopiihan se ruoanlaittoonkin.

Ruoka-aineet läpäisivät testin ja ovat nyt mukana ruokavaliossa.

Sunnuntaina poikkesin eläinkylässä eli moikkaamassa kummityttöäni. Samassa taloudessa asustelee kaksi koiraa ja kissa. Aiemmin olen vierailut hoitanut onnistuneesti allergialääkkeen voimin ja toisinaan yöpyminenkin on ollut ihan ok. Nyt ei mennyt kuin vartti niin alkoi nenä ja silmä vuotaa tosi paljon. Luulen, että osittain tämä siitepölyaikakin lisäsi reaktiota, mutta muuten tuo tuli aikalailla yllätyksenä. Allergialääkitys on kuitenkin nytkin käytössä, tosin vähän lievempänä mitä joskus vierailujen aikana. Olisin jotenkin ajatellut, että nämäkin oireet olisivat helpottuneet, kun dieettiä on takana kuitenkin jo viisi viikkoa, mutta ei. Tämä pistääkin miettimään tätä projektia.

Koen, että olen saanut helpotusta mm. erityisesti vatsan ja yleiseen kehon turvotukseen, astmaoireisiin ja henkiselle puolelle eli mieli on pirteämpi. Lisäksi olen pystynyt pitkästä aikaa treenaamaan lähes päivittäin ja olenkin aloittanut työmatkakävelyt. Viimeistään ensi viikolla käynnistyy sitten salitreenikin siihen oheen =) Ei siis voi sanoa, että aika olisi mennyt hukkaan. Joitain tuloksia siis joutuu vaan odottamaan pidemmän aikaa. Olen pohdiskellut myös ruoansulatusanalyysin teettämistä, koska sillä selviäisi suolistosta syy, joka on aiheuttanut ja kenties aiheuttaa jatkossakin mulle yliherkkyyksiä. Tähän liittyen olen laittanut kyselyä asiasta ja odottelen vastausta yhteen tällaiseen tutkimukseen liittyen. Kerron siitä sitten lisää, kun asia vahvistuu.

1 kommentti:

  1. Juustokuminaa kaipailin joskus itsekin, mutta sitä ei lähimarketissa tullut vastaan. Pitänee etsiä joskus kun taas muistaa. Hyvältä kuulostava reseptikin vielä. Sääli ettei ole eläinallergia helpottanut. Ehkä se siitä vielä :)

    VastaaPoista