perjantai 6. toukokuuta 2011

Henkinen ja fyysinen puhdistautuminen jatkuu - luontaista hoitoa vatsatautiin

Mietintämyssy on ollut päässä tässä menneen viikon aikana useampaankin kertaan, kun olen pohdiskellut kaikenlaista maan ja taivaan väliltä. Mielenkiintoisia ajatuksia on noussut päähän ja niistä varmaan tännekin kirjoittelen tulevaisuudessa.

Maanantaina sain loistavan älynväläyksen, kun työterveyshoitajalla poiketessani päätin ottaa jäykkäkouristusrokotteen tehostepiikin. Se olikin umpeutunut viime kuussa, joten oli jo hyvä aika se uudistaa. Yöllä heräsin kahden maissa ja siitä alkaen hyppäsinkin useamman kerran tunnissa posliinia syleilemään vatsa- ja oksennusoireiden merkeissä. Kymmenen maissa vihdoin alkoi ensimmäiset nestehörpyt pysyä sisällä ja nukahdinkin hetkeksi. Oli jotenkin todella kylmä koko ajan ja mittasinkin kuumeen niin siellä oli komeat lukemat. Äiti saapui tytärtään hoivaamaan ja se oli hyvä juttu, koska illalla kuume nousi vaan korkeammaksi. Työterveydestä kertoivat ettei tehosteella ollut tekemistä oireideni kanssa, mutta epäilin kyllä vähän muuta. 

Seuraavana aamuna jäljellä oli "enää" vaihtelevaa lämpöä ja alilämpöä. Tänään olin töissä ja olo oli kyllä edelleen aika hutera. Ei paljon tehnyt mieli seisoa, jos ei ollut aivan pakko. Vessamaratoonin aikana tippui painoa 1,5kg ja se ei ainakaan toistaiseksi ole tullut takaisin, joten tokihan se oloon vähän vaikuttaa. Äiti soittelikin sitten, että nyt hänelläkin on sama tauti ilman kuumetta eli kaikki oireet eivät rokotteesta tulleet. Pääasia kuitenkin on, että olo on parempi ja tehoste on otettu.

Kirjoittelen lähipäivinä lisää dieetistä, joka jatkuu edelleen 110% eli siitä en ole tinkinyt sairastellessanikaan. Oli hienoa huomata, että taudin voi selättää ilman lääkkeitä ja hoitaa oireita luonnonmukaisemmilla keinoilla. Banaani toimii mulla parhaiten tällaisessa taudissa, kun normaalisti jumittaaa ruoansulatusta. Lisänä cashew- ja pistaasipähkinät liottamattomina. Juomaksi sekoittelin ystävältäni vinkkaamaa eli sokeritonta mansikkamehua, johon on sekoitettu hunajaa ja ruususuolaa. Hän kertoi hunajan sitovan nestettä.

Kapinalliseen nenään hain tänään Ruohonjuuresta Nasal Oilia. Tuotteesta kerrotaan näin "1-2 tippaa yrttiöljyä sieraimiin kaksi kertaa päivässä pitää poskiontelot puhtaina. Pahimpaan siitepölyaikaan öljyä voi käyttää parin tunnin välein ja näin estää tulehdusta aiheuttavat kertymät. Pitää myös nenän limakalvot joustavina ja kosteina." (Samhita Oy)


Palailen lisäkommenteilla, kun olen testaillut tippoja.

3 kommenttia:

  1. Hyvä että saat pidettyä ruokavalion oikeana vaikeuksista huolimatta. Selkärankasi on paksumpaa terästä kuin keskiverto ratakisko.

    VastaaPoista
  2. Kyllä. Kun olen tähän lähtenyt niin selkäranka ei ihan hevillä katkea. Hetken jo harkitsin Vichyä, mutta sitten keksinkin kysyä tietäväisiltä ystäviltäni neuvoa =)

    VastaaPoista
  3. Jotain kertoo myös päästä (se kai kanssa ratakiskoa), kun lähtee tuollaisia piikkejä ottamaan.

    VastaaPoista