lauantai 14. toukokuuta 2011

28 - 35 - 5 viikkoa täynnä ja vaiheetonta elämää


Nyt on siis takana kaikki viisi vaihetta ja viisi onnistunutta viikkoa MRT dieettiä. JEE =) Nyt kun on tuuletettu ja jalat laitettu takaisin maan pinnalle niin voi tehdä muutaman tarkennuksen. Ruokavalion osalta homma on ollut erittäin onnistunut, mutta oireettomuuden ei. Tässä muutamana viime viikkona olen keskittynyt enemmän henkiseen kehittämiseen, joten blogin kirjoittelu on jäänyt vähemmälle. Lähipäivinä on alkamassa dieetissä seuraava vaihe ja tämän myötä päivitän blogia taas ahkerammin.

Viisi vaihetta täyttyi viikko sitten perjantaina ja sen jälkeisen ajan olen tehnyt samoilla periaatteilla kuin tähänkin saakka eli testaan yhden ruoka-aineen päivässä. Ohjeiden mukaisesti suosituksena oli, että vaihe 6 (3-päivän kiertoruokavalio) aloitetaan suunnilleen kuukauden kuluttua dieetin aloittamisesta ja viimeistään 6 viikkoa aloituksesta. Testauksessa on ollut ne ruoka-aineet aiemmilta viikoilta, joita en vielä silloin ehtinyt testata. En ole vielä päättänyt tarkkaa aloitusajankohtaa seuraavalle vaiheelle, mutta se sijoittunee johonkin ensi viikolla.

Tässä testailut
- amarantti (päivä 28)
- saksanpähkinä (päivä 29)
- turska (päivä 30)
- päärynä (päivä 31)
- kalkkuna (päivä 32)
- herkkusieni (päivä 33)
- soija (päivä 34)
- herne (päivä 35)

Amarantin valitsin, että saisin hiilihydraatteihin vähän lisää valikoimaa. Amarantissa on kolminkertainen määrä kuitua ja viisinkertainen määrä rautaa verrattuna vehnään sekä kaksinkertainen määrä kalsiumia verrattuna maitoon (Wikipedia). 

Saksanpähkinässäkin ajatuksena, että on useampia eri pähkinöitä kierrätettäväksi ja myös mielenkiinnosta halusin testata. Mietin, että aiheuttaako saksanpähkinä samanlaista kutina-reaktiota kuin hasselpähkinä, mutta ei. Oireettomasti meni testaus. Saksanpähkinät ovat hyvä välipala-vaihtoehto.

Kaloista vaihtoehtoina oli turska, kirjoahven, monni tai kampela. Näistä turskaa löytyi kauppahallista, joten se päätyi testaukseen. Turska oli älyttömän hyvää ja tulee olemaan jatkossakin iso osa mun ruokavaliota =P

Amarantilla leivitettyä turskaa

Paistinpannu kuumenemaan ja mukaan kookosöljyä. Pyöritä turskan pala amarantti (tai jossain muissa valitsemissasi jauhoissa esim. hirssi) jauhoissa molemmilta puolilta. Laita pannulle paistumaan muutamaksi minuutiksi per puoli. 



Päärynä on ollut mun ehdoton suosikki aamusmoothiessa. Nyt teinkin pitkästä aikaa enemmän perinteisen smoothieni eli päärynää, tammenlehtisalaattia, mansikkaa, avokadoa, ruususuolaa ja lähdevettä. Kylläpä maistui pitkästä aikaa hyvältä =P

Kalkkunaa ei löydy kaikista pienemmistä kaupoista, mutta Sokokselta ja Prismasta olen sitä bongannut. Paistoin kalkkunafileitä pannulla ja päälle ripottelin mustapippuria sekä suolaa. Tämän jälkeen pilkoin suikaleiksi ja salaattiin =P

Herkkusieniä paistoin pannulla sipulin kera =P Olisin ostanut sieniä säilykkeenä, mutta kaikissa säilykkeissä oli jotain säilöntäainetta, joten ne jäivät hyllyyn. Ehkäpä sitten jossain vaiheessa dieetin edetessä.

Soijaa testasin suklaassa, leivonnassa ja soijarouheen muodossa. Rouhetta lämmitin paistinpannulla kookosöljyssä ja sitten laitoin salaattiin mukaan. Kyllä maistui =P
Herneitä ostin pakasteena ja söin ruoan lisukkeena. Maistuivat kivan raikkailta ja toivat mukavaa vaihtelua =P

Kaikki ruoka-aineet läpäisivät testin ja on nyt osana ruokavaliota. Paljon on tällä viikolla =P hymiötä noiden ruoka-aineiden perässä, koska ruoat on maistuneet tosi hyviltä. Paistinpannua tulee käytettyä ruoanlaitossa lähes päivittäin. Tätä pyrin dieetin edetessä vähentämään, koska olen kiinnostunut raakaravinnosta niin olisi kiva pitää vaikka joka kolmas päivä raakaruokapäivä. Jossain vaiheessa kokeilen myös kevennettyä päivää, jolloin nautin ainoastaan erilaisia smoothieta päivän mittaan.

Testaukset jatkuvat inkiväärin, vesimelonin ja papaijan merkeissä.

EDIT -  herkkusienen olen testannut jo aiemmin sienien yhteydessä ja päivän 33 kohdalla testasin inkiväärin. Inkivääri on mulle uusi tuttavuus ruoanlaitossa ja nyt sitä laitankin moneen ruokaan. Siitä tulee pirteä maku smoothien, kun laittaa noin 1 teelusikallisen pieneksi silputtuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti