lauantai 25. kesäkuuta 2011

Päivät 76 ja 77 - Juhannusta ja maalaiseloa

Torstaista asti olen nauttinut maaseudun rauhasta ja tätä ihanuutta kestää vielä maanantaihin asti. Eilen etsiskelin vaihtelua salaattiaineksiin talomme pihalta ja sieltä löytyikin iso nippu mulle aiemmin tuntematonta poimulehteä. Poimulehden käytöstä kerrotaan seuraavaa: Nuoret lehdet ovat hyviä salaatissa. Maun kitkeryys tosin vaihtelee paljon eri poimulehti-lajien välillä. Lajeja on hankala erottaa toisistaan, joten kannattaa vaan maistaa mikä maistuu hyvälle ja mikä ei.


Kokko paloi komeasti.


Katiskoista nostetut ahvenet paistellaan iltasella eli tänään testiin pääsee ahven.


Reissuun varauduin ”kierrätyseväillä” eli lähestulkoon kaikki omat ruoat mukana. Työkaveriltani sain tosi hyvään saumaan heille käyttämättömäksi jääneen kylmälaukun, jonka pystyy kytkemään auton tupakansytyttimeen kiinni matkan ajaksi. En ole tarkemmin testannut sen tehoja, joten laitoinkin varuilta sinne mukaan kaksi kylmäkallea. Perille päästyäni muutamat pakkastuotteet olivat edelleen pakastuneenoloisia, joten hyvällä luottamuksella niitä olen syönyt.

Seuraavan kerran useamman päivän mökkireissu on tulossa heinäkuun lopulla niin silloin pitää miettiä, että lähdenkö tähän samaan rumbaan, että otan kotoa mukaan/ostan jokaiselle päivälle omat ruoat vai toteutanko vaan vihreiden ruokien ajattelua. Vihreä ajattelu ei tunnu lainkaan hassummalta, koska viikon päästä tulee täyteen 12 viikkoa eli kolme kuukautta dieettiä. Ohjeiden mukaan se olisi minimi aika, joten sen jälkeen voin tehdä muutamia poikkeuksia reissuilla. Pitää vaan muistaa siinäkin selkäranka eli ettei poikkeuksia ala tulla alvariinsa.

Tällä vierailulla meidän maalla olen katsellut asioita vähän eri tavoin kuin aiemmin ja nauttinut kyllä tästä pihapuutarhasta enemmän kuin ennen. On hienoa, kun voi kerätä salaattiaineksia suoraan pihalta ja tietää niiden olevan mitä ravintorikkainta ruokaa. Täällä ei ihan lähiseudulla ole autoja tai muutakaan saastuttavaa. Autot jätetään pitkään matkaan toiselle reunalle pihapiiriä.

Nyt taidan vähän torkahtaa päivänokosille ja kuunnella ukonilman alkumaininkeja. Ihanaa juhannuksen jatkoa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti