sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Hyviä fiiliksiä ja karu totuus


Nyt on takana rennosti vietetty kesä ja ihana fiilis siitä =)


Kesän alussa ajattelin kaiken menevän kuin unelmissa ja haaveissa eli että mun kropassa ollut hyvä olo sekä fyysisellä että henkisellä tasolla jatkaisi voittokulkuaan. Näin ei kuitenkaan käynyt =( Tokihan näin olisi varmaan voinut käydä, jos olisin pitänyt itseni kurissa ja nuhteessa. En halua kuitenkaan sellaista liian tarkkaa elämää ruoan tai minkään muunkaan asian suhteen. Elämässä pitää olla tiettyä rentouttakin.

Vietin kesän ruokavalion suhteen vapaammin. Kierrätin ruokia ja söin paljon kesän sadon tuotteita. Sitten muuten homma ei mennytkään niin optimaalisesti. Juhlistin uutta työpaikkaa shampanjan, kuohuviinin ja luomupunaviinin kera. Söin pizzan, kebab-annoksen, Daim-kakun ja joitakin muita herkkuja, joita en ollut syönyt kuin viimeksi lumien ollessa maassa. Herkut aiheuttivat vähäisiä oireita, joten jatkoin samalla linjalla. Söinhän pääasiassa oikein eli vihreitä ruokia. Koitin myös keltaisia ja punaisia eli maissia, riisiä, omenaa, kurkkua, tomaattia, juustoa jne. Elimistö toimi hyvin ja treenikin kulki. Näköjään menin kuitenkin liian pitkälle tuossa vapaudessa, koska olo ei enää ole lähelläkään optimaalia =(

Työt alkoivat elokuun alussa ja oli aika palata arkeen. Arjessa olen noudattanut pitkälti aiemmin saamaani ruokavalio-ohjeistusta, mutta vain osittain. Olen sallinut itselleni siis edelleen ns. ei niin hyvälaatuisten herkkujen syömistä. Nyt kuitenkin parisen viikkoa on olo ollut fyysisellä puolella aika tuskainen. Maha on turvonnut, ruoka ei sula ja kurkkulima on tullut takaisin =( Lisäksi ne muutamat kilot, jotka tippuivat ovat myös palanneet. Olo ei siis enää ole fyysisellä tasolla hyvä. On siis aika palauttaa selkäranka ja ryhtyä töihin taas tämänkin projektin osalta. Torstaina on BS-mittaus ja sen jälkeen lisäinfoa tämän hetkisestä tilasta.

On kuitenkin paljon hyvääkin vaikka kroppa ei enää niin hyvin voikaan. Nenä on edelleen auki eli ei ole tukkoisuutta, mieli on positiivinen, yöunet maistuvat ja olen edelleen jaksanut kokkailla. Ei voi sanoa, että lähtisin samanlaisesta ns. nollatilanteesta, josta lähdin vuoden alusta. Tietoa ja taitoa löytyy nyt enemmän. Motivaatiota ja innostusta on hyödyntää nämä kaikki käytäntöön, JEE =)

Tällä viikolla olen jo siirtynyt lisäaineettomampaan elämään, vihreille ruoille ja herkuttelut hoituvat kuivahedelmiä nauttien. Nekin liottelen nykyään niin vatsa tykkää niistä enemmän. Treenit ovat olleet vielä epäsäännöllisiä, kun vatsa on kipuillut, mutta treenejä on kuitenkin tullut tehtyä. Huomisesta alkaen alan pitää päiväkirjaa syömisistä, treeneistä ja fiiliksistä. Toki niistä tännekin kirjoittelen =) Apunani mulla on Fitbook, jonka löysin Kaisan vinkistä. Ensimmäisen kirjasen täyttelin, kun aloitin yliherkkyysruokavaliota ja nyt alkaa toinen kirjanen. Kirjaan ylös myös vatsan toimintaan liittyviä asioita, joihin liittyen sain omalta kohdaltani lisäkonsultaatiota funktionaalisen lääkärin luona käytyäni. Siitä lisää seuraavassa postauksessa. 


 Nyt alkaa siis uusi tsemppi kohti optimaalisempaa elämää =)

2 kommenttia:

  1. Moi Myy ja ihanaa syksyn alkua :). Nyt on mullakin CDSA 2.0 teetetty kun vatsa alkoi oireilemaan kesällä toden teolla, ilmeisesti vähän vapaamman ruokavalion seurauksena. Tuloksia odotellessa siis. Selvisikö sulla tuosta analyysista tarkemmin, mikä oli pielessä?

    VastaaPoista
  2. Hei Katariinanen ja ihanaa syksyä sinnekin =) Saman murheen kanssa siis painitaan :O Ei tullut mitään täysin tarkkaa, mutta siis huonot bakteerit jyllää. Ei kuitenkaan mitään isompaa paljastunut ja siitä olen toisaalta erittäin onnellinen. Toisaalta, jos olisi paljastunut niin tietäisi helpommin mitä tehdä. Kerron lisää seuraavassa postauksessa. Lisätietoa on tullut taas huimasti ja vielä lisää, kun kävin tänään pihdeissä.

    VastaaPoista