maanantai 4. heinäkuuta 2011

Suklaavaihtoehtoja vaikka Fazer ja Marabou ovatkin kiellossa =P

Tässä tulee herkullisin postaukseni ja tätä on kyllä vaikea jatkossakaan ylittää =P eli erilaisia suklaita, joita olen nautiskellut tässä dieettini aikana. Ehtoina on ollut maidoton, E-kooditon ja ruokosokerinen/sokeriton. Joissain suklaissa lukee ainesosana kasvirasva tai maitorasva. Näistä en ole ihan 100 prosenttisen varma, joten jätän ne mieluummin hyllyyn ja pelaan varman päälle. Yksi lipsahdus kävi ja se oli enemmänkin tarkoitus kuin vahinko eli ostin salmiakkisuklaata vaikka siinä olikin käytetty "normisokeria". Sokerihan ei ole kiellettyjen listalla, mutta olen sen omasta aloitteesta vaihtanut terveellisempiin vaihtoehtoihin. Tässä siis listaa ja lisätietoja.

Paras vaihtoehdoista on Ananda-suklaa(t). Alla näkyvissä (violetti ja keltainen) on makeutukseen käytetty banaanisosetta eli ei lisättyä sokeria. Punakuorisessa on kaakaota ja ruokosokeria. Suklaat eivät ole "liian hyviä", joten muutama palanen riittää erinomaisesti.

Suklaat ovat saaneet nimensä anandamidi-nimisestä yhdisteestä, jolla on keskeinen vaikutus mielialaamme. Sitä erittyy aina, kun koemme autuutta ja onnellisuutta. Kaakao on toistaiseksi ainut ruoka-aine, jonka tiedetään sisältävän anandamidia. Ananda suklaat ovat raaka-aineiltaan myös maidottomia, vegaanisia ja lisäaineettomia. Suklaat on valmistettu alusta loppuun tuottajamaassa (Ecuador, ns. PICO-tuote). Pakkaus ekomerkittyä pahvia. Maailman ensimmäinen suklaamerkki, joka käyttää sisäkääreessä kompostoituvaa muovia! (Hyvinvoinnin Tavaratalo)


Vaihtoehto maitosuklaalle on Plamilin soijasuklaa. Samalta valmistajalta löytyy paljon erilaisia muitakin vaihtoehtoja esimerkiksi Carob- ja minttusuklaat.


Aivan ihanaa on myös Montezuman merisuolalla maustettu suklaa =P Tällaisen löysin Runsaudensarvesta ja maksoi 1,30e. Sopivankokoinen patukka pieneen herkutteluun ja vie just sopivasti makeannälän pois. Suklaa on ihanan pehmeää ja tulee ihan leivonnainen mieleen sen koostumuksesta.


Mukana myös Pirkan jo aiemmin mainostamani luomusuklaa. Toisena vaihtoehtona löytyy myös kaakaorouheinen tumma suklaa, jossa on tosin käytetty luomumaitorasvaa eli en ole sitä vielä päässyt maistelemaan.


Conscious valmistaa hyvää raakasuklaata. Täältä löytyy heidän valikoimansa ja täältä jälleenmyyjät. Oma suosikkini on ehdottomasti mintunmakuinen suklaa, kun sen koostumus on sellainen pehmeä. 


Tässä Anthony Bergin Reilun kaupan suklaa, jossa makuna ihanan rouskuvat lakritsihiput =P Tämän suklaan miinuksena on vain sokerina käytetty valkea sokeri kuten olen huomannut monissa muissakin Reilun kaupan suklaissa.


Lopuksi vielä suklaanystäville ehkä vähän liiankin vaaralliset sivut eli Suklaayhdistyksen kotisivut. Sivuilla on mm. valmistajien kattava luettelo ja makutestejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti