Viimeinen vaihe eli vaihe 5 (päivät 23-27) on päättynyt. Tässä sarakkeessa testasin seuraavat
- seesaminsiemen (päivä 23)
- mustikka ja banaani (päivä 24)
- minttu (päivä 25)
- välipäivä (päivä 26)
- kikherne (päivä 27)
Ja edellisen vaiheen viimeinen testiruoka-aine oli maapähkinä. Maapähkinät ovat hyviä sellaisenaan tai paahdettuina. Itse testailin niitä kuitenkin Nuttolenen muodossa.
Siivutin Nuttolenea tattarinäkkärin päälle ja tein siitä pihvejä. Nuttolenea löytyy ainakin isoimmista marketeista. Tuotteen käyttö alkaa helpoiten siten, että avaa purkinavaajalla ylöosan, sitten alaosan ja seuraavaksi työntää tuotteen kädellä pois purkista. Maapähkinää ei kuitenkaan kannata suosia kovin usein, koska se sisältää luontaisesti homeita ja aiheuttaa helposti yliherkkyysreaktioita.
Nuttolene-pihvit
Leikkaa veitsellä noin sentin paksuisia siivuja pötköstä ja kastele ne vedellä. Tämän jälkeen pyöritetään tattarihiutaleissa ja laitetaan pannulle paistumaan oliiviöljyn kera. Kun pihviin on tullut vähän väriä niin käännä toinen puoli paistumaan. Veden tilalla voit käyttää kananmunaa ja tattarihiutaleiden tilalla mitä tahansa viljaa.
Seesaminsiemeniä olen käyttänyt aamusmootihiessa ja jatkossa ovat varmasti osana leivontaa sekä piirakoissa että sämpylöissä. Laitan ohjeita jakoon, kunhan kokeileva keittiö pääsee taas vauhtiin. Löysinpä Runsaudensarvesta myös tähän dieettiin sopivia patukoita. Näistä oli myös luomuversio, mutta päädyin näihin, kun hinta oli vain 0,60e/kpl. Luomut olivat tuplahintaisia.
Mustikkaa ja banaania testasin molempia, kun olin kipeänä. Otin nämä molemmat testiin juuri silloin, koska ne aiheuttavat mulle ummetusta. Näin tapahtui myös nyt ja tällä kertaa se oli erittäin hyviä asia. Normaalisti en käytä näitä ruokavaliosssani vaikka mustikka varsinkin olisi erittäin terveellistä. Kunhan dieetti etenee niin mustikan voisi ottaa mukaan aamupalalle vaikka ihan vähäisissäkin määrin.
Minttua testasin tuoreena yrttinä. Se sopii hyvin salaattiin tai leivän päälle (mun tapauksessa tattarinäkkiksen). Smoothieen se tekee ihanan raikkaan maun. Tulen kokeilemaan myös minttusuklaata =P
Kikherneiden kanssa oli aluksi "haastetta" vaikka niitähän on lähes kaikissa ruokakaupoissa ainakin purkkimuodossa. Olen tähän asti käyttänyt pintopapuja ja ajattelin, että nyt otan tilalle muita papuja. Useampiakin vaihtoehtoja löytyi mm. garbanzo pavut. Näistä kyselin kaupassa ja tuli kielteistä vastausta. Ihmettelin asiaa ja päätin kotona googlettaa. Sieltä löytyikin, että garbanzo pavut ovat sama asia kuin kikherneet eli rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kikherneitä söin salaatin seassa ja jatkossa tulen käyttämään kasvispyöryköiden yhtenä raaka-aineena.
Kaikki edellä mainitut kävivät ja on lisätty ruokavalioon =)
Siitepölyä on edelleen ilmassa. Onneksi silmät eivät enää kutise ja nenäkään ei reagoi enää niin pahasti niin olen voinut vähentää allergialääkitystä. Jännittävää on, että astmaoireita ei ole oikeastaan kuin vähän aamuisin. Astmaoireilla tarkoitan tässä tapauksessa hengitystä ja siihen tarvittavaa astmalääkitystä. Tänä aamuna kuuntelin Terveyden tukipilareita ja siellä Paula Heinonen puhui astmasta. Astma on limakalvojen sairaus eli sillä selittyy omatkin poskiontelo-oireet ja se, että ne liittyvät astmaan. Ensi viikolla on tulossa lisää juttua astmasta, joten pitää muistaa olla kuulolla.
Kartassa punaisella näkyy koivu ja keltaisella leppä.
Hyvä että helpottaa hiljalleen. Jos löysit kikherneille hyviä reseptejä, niin laitapa jakoon. Omat kokkailut niillä on yleensä linjaa paistetut kikherneet. Seesaminsiemenet maistuu hyviltä myös salaateissa.
VastaaPoista